medya takip
his
Ankara
DOLAR23.6526
EURO25.5468
ALTIN1495.0

"Ukrayna Herson'da ihanete uğradı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Ukrayna Herson'da ihanete uğradı"
Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, bazı Ukraynalı yetkililerin ihaneti nedeniyle..

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, bazı Ukraynalı yetkililerin ihaneti nedeniyle Rus işgal güçlerinin Herson bölgesine kolaylıkla giriş yaptığını anlattı.

Kırımoğlu, bu durumun zamanında Kırım’ın idari sınırında görev yapacak olan Kırım Tatar Taburu'na izin verilmemesi nedeniyle yaşandığını belirtti.

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlatmasından birkaç gün önce işgal altındaki Kırım ve Herson bölgesi arasında döşenen mayınların etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Hartıya 97 isimli haber ajansına konuşan Kırımoğlu, "Rusya’nın Kahovka Barajı’na kadar koridor açmak istediğine dair uzun zamandır konuşmalar yapılıyordu. Ben birçok kez, artık 2014’te olmadığımızı çok iyi bir orduya sahip olduğumuzu bu yüzden bunu kolayca yapamayacaklarını söylemiştim. Ben, Herson ile Kırım arasındaki idari sınırının ciddi bir şekilde korunma altına alındığından emindim. Bana orada her yere mayın döşendiğini ve kimsenin geçemeyeceği bildiriliyordu. Ama çok ilginç bir durum yaşandı, geniş çaplı işgal saldırısının başlamasından birkaç gün önce bölge mayınlardan temizlendi. Bir tür onarım çalışması bahanesiyle mayınlar etkisiz hale getirildi. Orada bir ihanet gerçekleşti. Ruslarla iş birliği yapıldı. Devlet ihaneti suçlaması çerçevesinde Ukrayna Güvenlik Servisi Herson Müdürlüğü Başkan Yardımcısı tutuklandı. Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanlığı emriyle Ukrayna Güvenlik Servisi Herson Müdürlüğü Başkanının general rütbesi söküldü" dedi.

QHA


Turcas Petrol 2022 performansını iyileştirmeye devam edecekÖnceki Haber

Turcas Petrol 2022 performansını iyileşt...

Erdoğan'ın çıkışı İsveç hükümetinde kriz yarattıSonraki Haber

Erdoğan'ın çıkışı İsveç hükümetinde kriz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar