medya takip
Ankara
DOLAR23.6526
EURO25.5468
ALTIN1495.0

Adana'da 'Kozmik Yaşam Merkezi' açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana'da 'Kozmik Yaşam Merkezi' açıldı
İşletmeciliğini iş kadını Hacer Yüce'nin üstlendiği 'Kozmik Yaşam Merkezi'nin açılışı kalabalık bir davetli topluluğu eşliğinde gerçekleşti.

İş kadını Hacer Yüce tarafından işletmesi üstlenilen 'Kozmik Yaşam Merkezi'nin açılışı kalabalık bir davetli topluluğu eşliğinde gerçekleşti.

Açılış için Adana'da bulunan 'Bitkilerin Efendisi' unvanı ile anılan Prof. Dr. Ahmet Maranki Çukurova Belediyesi konferans salonunda yaptığı konuşmada ezber bozan açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Maranki, konuşmasında insan sağlığına yönelik tehditleri anlattı. Beyaz undan yapılan ekmeğin 17 çeşit katkı maddesi ile meydana getirildiğini söyleyen Maranki, hemen her çeşit tatlı ve meşrubatın içinde yer alan mısır şurubunun toplumda giderek yaygınlaşan obezite ve diabet hastalıklarına neden olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Maranki daha sonra şöyle devam etti: Mısır şurubu, mısır ve darıdan elde ediliyor ve büyük bir kısmı glikoz; yani şeker. Mısır şurubu, yiyeceklere yumuşak bir kıvam ve doku versin, hacmini arttırsın, şekerin kristalize olmasını engellesin ve aroma eklesin diye kullanılıyor. Mısır şurubu, yüksek fruktozlu mısır şurubundan farklı. Yüksek fruktozlu mısır şurubu, mısır şurubunun da işlenmiş hali. Bu şekilde, içindeki früktoz oranı daha da arttırılmış; dolayısıyla daha da tatlı. Glikoz şurubu ise, mısır şurubu ile eşanlamlı kullanılıyor. Mısır şurubu aslen mısırın nişastasından elde ediliyor. Çok iyi bilinen birşey var: Şeker insanın kilo almasındaki en büyük etken. Ve sanmayın ki mısır nişastası sadece şekerli ürünler içinde kullanılıyor. Aksine, hazır ve işlenmiş ürünlerin çoğunda mevcut. Mesela tavuk nuggetlar, kahvaltılık gevrekler, baharat karışımları, içecekler, vs. Özellikle Amerika’da, paket içinde satılan hazır ve işlenmiş yemekler çok daha fazla olduğu için, Amerikalılar mısır şurubunu daha fazla tüketiyorlar.

Mısır nişastası ve mısır şurubu ile ilgili bildiklerimi çevremle paylaşırken, ukalalık yaptığım düşünüldü çoğu zaman. Oysa, yabancı yayınları takip ettiğimden ve Amerika’da bu işlerle ilgili bir arkadaşımın paylaştıklarından; GDO’dan da, pastanelerde bolca kullanılan glikoz şuruplarından da daha erken haberim oldu...

Yüksek fruktozlu mısır şurubu son yıllarda en yaygın kullanılan şeker kaynaklarından biri haline geldi. Fruktoz şurubunun kullanımı arttıkça, kilo sorunu da global bir tehlikeye dönüştü. Fruktoz şurubu normal şekere oranla daha ucuz. Bu nedenle gazlı-kolalı meşrubatlardan paketlenmiş atıştırmalara, baklavalardan dışarıdan aldığınız sütlü tatlıların önemli bir bölümüne ve hatta reçellere kadar pek çok gıdaya bu yeni şeker ekleniyor. Fruktoz şurubundaki şeker kana çok hızlı karışıyor. Kendinizi kısa bir süre sonra aç hissetmenize yol açan bazı hormonal ve kimyasal sistemleri tetikliyor. Bunların en önemlisi ve en tehlikelisi de insülin salgısının çok ama çok artması. Artan insülin salgısı kanınızda şeker dalgalanmalarına yol açıyor. Beyninize, daha fazla yemeniz ve yağ hücrelerinizde daha çok yağ depolamanız yönünde talimatlar gönderiyor. Son yılların en etkili diyeti olan düşük glisemik yüklü beslenmenin en önemli noktalarından biri, fruktoz şurubu içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durmak. Bunun yolu da meşrubatların, gazlı-kolalı içeceklerin, abur cubur atıştırmaların etiketlerini okumaktan geçiyor. Kısacası, etiket okumak çok önemli bir nokta."

Konferans bitiminden sonra iş kadını Hacer Yüce tarafından işletmesi üstlenilen Kozmik Yaşam Merkezi'nin açılışı gerçekleşti. Açılışa Ak Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, çeşitli partilere mensup ilçe başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Prof. Dr. Ahmet Maranki burada yaptığı konuşmada, insanları özellikle gıda konusunda bilinçli olmaya çağırdı. Yapılan konuşmalardan sonra, mehteran eşliğinde açılış gerçekleşti. 


Prof. Dr. Ahmet Maranki Adana'da ezber bozduÖnceki Haber

Prof. Dr. Ahmet Maranki Adana'da ezber b...

Orkid, Özgüvenli Nesiller için ‘’Okula Devam’’ Diyor!Sonraki Haber

Orkid, Özgüvenli Nesiller için ‘’Okula D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar